فلفل دلمه ای نیز فلفل شیرین و یا کپسایسیم هستند و در رنگ های مختلف مثل زرد، قرمز، سبز، بنفش و نارنجی موجود هستند. این سبزیجات ، بیش از 900 سال پیش در جنوب و آمریکای مرکزی پرورش داده شدند و نام فلفل را از استعمارگران اروپایی آمریکای شمالی دریافت کردند. اینها می توانند به راحتی در انواع مختلفی از آب و هوا رشد کنند.
فلفل دلمه ای شیرین ترکیبی از مزه تند و بافت ترد است. این ها به طور علمی به عنوان کپسایسیم شناخته می شوند و متعلق به گروه خانواده بادنجانیان شامل فلفل چیلی، فلفل قرمز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان است. فلفل سبز و بنفش کمی طعم تلخ دارند، در حالی که مزه قرمز، زرد و نارنجی، طعم شیرین تر و میوه ای دارند.
فلفل دلمهای چه نوع ماده غذایی است؟
فلفل دلمهای، ثمرهٔ گیاهانی از خانوادهٔ بادنجانیان است. با فلفل تند، سیب زمینی و درخت نان (breadfruit) همخانواده است و همگی بومیِ آمریکای مرکزی و جنوبی هستند. فلفلها یا بهصورت فلفل سبز رشد میکنند یا فلفل دلمهای. بسته به مدتزمانی که روی بوته هستند، رنگ آنها از سبز، کمکم به زرد، نارنجی و در نهایت به قرمز تغییر میکند. نام علمیِ فلفل دلمهای Capsicum Annuum است. علاوهبراین، رنگ فلفل میزان رسیدهبودن آن را نشان میدهد؛ هرچه رنگ آن تیرهتر باشد، موادمغذی بیشتری دارد. فلفل دلمهای هم مانند فلفل تند، گاهی اوقات خشک و پودر میشود، که به آن پاپریکا میگویند.
برای تهیه فلفل دلمه ای اماد ه از لینک زیر اقدام کنید.
https://begirbepaz.com/product/colored-bell-peppers/
خواص فلفل دلمه ای
1. کاهش وزن
خانوادهی فلفلها چه شیرین و چه تند به لاغری کمک میکنند. در این بین فلفل دلمهای نیز به آب شدن چربیها یاری میرساند.
2. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
فیبر موجود در فلفل دلمهای میتواند كلسترول را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است،كاهش دهد
3. ضد سرطان
اگر میخواهید خود را از ابتلا به سرطان سینه دور کنید از مصرف فلفل دلمه ای غافل نشوید زیرا کاروتنوئیدهای موجود درآ ن فعالیت استروژنها را متوقف میکنند.
4. بهبود پوست و خلقوخو قبل از قاعدگی به دلیل خواص فلفل دلمه ای
ترکیب ویتامین B6 و منیزیم در فلفل دلمه ای بخصوص قبل از پریودی باعث کاهش اضطراب میشود. همچنین ویتامین B6 که یک ادرارآور طبیعی است برای کاهش نفخ و جلوگیری از فشارخون بالا بسیار عالی است. بنابراین بهطورکلی علائم قبل از پریودی را کاهش میدهد.
سایر ترکیبهای گیاهی
فلفل دلمهای سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف است، بهویژه کاروتنوئیدها (Carotenoid). اگر فلفل دلمهای رسیده باشد، مقدار این ترکیب خیلی بیشتر هم میشود.
کاپسانتین: فلفل دلمهای سرشار از کاپسانتین (Capsanthin) است. رنگ قرمز فلفل دلمهای، از همین آنتیاکسیدان قوی میآید. مطالعات نشان میدهند که این کاروتنوئید به مقابله با سرطان کمک میکند.
وایولکسانتین: وایولکسانتین (Violaxanthin) رایجترین آنتیاکسیدان کاروتنوئید موجود در فلفل دلمهای زرد است.
لوتئین: فلفل دلمهای سبز و پاپریکای سیاه سرشار از لوتئین (Lutein) هستند، اما فلفل دلمهای رسیده فاقد این ترکیب است. مصرف کافی لوتئین میتواند سلامت چشم را تقویت کند.
کوئرستین: کوئرستین (Quercetin) آنتیاکسیدان پلیفنلی است که در گیاهان فراوانی یافت میشود. مطالعات حاکی از آن هستند که این ترکیب میتواند در جلوگیری از بیماریهای مزمن، مانند بیماری قلبی و سرطان مفید باشد.
لوتئولین: لوتئولین (Luteolin) هم مانند کوئرستین، آنتیاکسیدان پلیفنلی است که فواید گوناگونی برای سلامت انسان دارد.
نکاتی درباره فلفل دلمه ای
. فلفل دلمه ای تحریک کننده است و ناراحتی گوارشی مانند سوءهاضمه، زخم معده، قولنج، اسهال و نفخ بیش از حد را برطرف می کند.
2. کپساسین موجود در آن مانع از چسبیدن ماده سرطان زا به دی ان ای می شود و در نتیجه بدن را از سرطان محافظت می کند.
3. فلفل دلمه ای سرشار از خاصیت ضدالتهابی است و سرماخوردگی و تب را برطرف می کند همچنین خاصیت ملین دارد.
4. ویتامین Cو بتاکاروتن موجود در آن از بروز بیماری های چشمی مانند آب مروارید، آستیگماتیسم و پیرچشمی پیشگیری می کند.
5. همچنین فلفل دلمه ای برای بیماران دیابتی مفید است.
6. کپساسین موجود در فلفل دلمه ای، باعث تسکین درد می شود.
7. همچنین فلفل دلمه ای برای شادابی و نرمی پوست مفید استو از پوست در مقابل پیری زودهنگام محافظت می کند.
8. کاهش تری گلیسرید موجود در آن باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود.
9. غرغره با آب این گیاه گلودرد را رفع می کند.وخاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد.
منبع:
نمناک
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0